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Campo DCValorIdioma
dc.contributor.advisor1Ferroni, Eduardo Henrique-
dc.creatorQuintiliano, Maykon Joaquim Pereira-
dc.date.accessioned2023-02-15T13:16:53Z-
dc.date.available2023-02-15-
dc.date.available2023-02-15T13:16:53Z-
dc.date.issued2022-11-20-
dc.identifier.urihttp://repositorio.unis.edu.br/handle/prefix/2506-
dc.description.abstractThis work shows the mechanical project developed in the food industry COMERCIAL MACIEL & VIEIRA LTDA. The industry has been located in the southern region of Minas since the 1980s. During the academic research, it was possible to identify and solve problems in order to collaborate directly with the company's process. The project carried out adapted the noise levels of three production lines in the company's paste seasoning sector, this intervention was necessary due to the levels being above those allowed by regulatory norm 15, thus harming the worker's health and their performance for account of the stress that the loud noise brings. The objective of this work is to present the development of a mechanical project, which makes the noise levels of the pasta seasoning sector, from the Mavi Alimentos company, stay within the limits imposed by Annex 1 of the regulatory standard 15, without causing negative impacts to the production. The completion of this project made the company receive the certification of the standard and thus production for new customers, in addition to directly collaborating with the mental and physical health of employees.pt_BR
dc.description.resumoEste trabalho mostra o projeto mecânico desenvolvido na Indústria de alimentos COMERCIAL MACIEL & VIEIRA LTDA. A indústria está localizada na região do Sul de Minas desde a década de 1980. Durante a pesquisa acadêmica, foi possível identificar e solucionar problemas a fim de colaborar diretamente com o processo da empresa. O projeto realizado adequou os níveis de ruído de três linhas de produção do setor de tempero em pasta da empresa, essa intervenção se fez necessária devido aos níveis estarem acima do permitido pela norma regulamentadora 15, com isso prejudicando a saúde do trabalhador e seu desempenho por conta do estresse que o ruído elevado trás. O objetivo deste trabalho é apresentar o desenvolvimento de um projeto mecânico, que faça com que os níveis de ruído do setor de tempero em pasta, da empresa Mavi Alimentos fiquem dentro dos limites impostos pelo anexo 1 da norma regulamentadora 15,sem causar impactos negativos a produção. A conclusão desse projeto fez com que a empresa recebesse a certificação da norma e assim a produção para novos clientes, além de colaborar diretamente com a saúde mental e física dos colaboradores.pt_BR
dc.description.provenanceSubmitted by Edna Nascimento (edina.nascimento@unis.edu.br) on 2023-02-15T13:16:53Z No. of bitstreams: 1 Maykon Joaquim Pereira Quintiliano.pdf: 8590003 bytes, checksum: 51b2db07667d07183e1cad11641800e7 (MD5)en
dc.description.provenanceMade available in DSpace on 2023-02-15T13:16:53Z (GMT). No. of bitstreams: 1 Maykon Joaquim Pereira Quintiliano.pdf: 8590003 bytes, checksum: 51b2db07667d07183e1cad11641800e7 (MD5) Previous issue date: 2022-11-20en
dc.languageporpt_BR
dc.publisherFundação de Ensino e Pesquisa do Sul de Minaspt_BR
dc.publisher.countryBrasilpt_BR
dc.publisher.departmentCentro Universitáriopt_BR
dc.publisher.initialsFEPESMIGpt_BR
dc.rightsAcesso Abertopt_BR
dc.subjectCertificaçãopt_BR
dc.subjectProjeto Mecânicopt_BR
dc.subjectSegurança do trabalhopt_BR
dc.subject.cnpqEngenhariaspt_BR
dc.titlePROJETO MECÂNICO PARAADEQUAÇÃO DO ANEXO N.°1 DA NR 15 DO SETOR TEMPERO EM PASTA EM UMA EMPRESA DE ALIMENTOSpt_BR
dc.title.alternativeMAYKON JOAQUIM PEREIRA QUINTILIANOpt_BR
dc.typeTrabalho de Conclusão de Cursopt_BR
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